About

AG Weinberger

Romania’s PREMIER Guitar Player

World Class blues/jazz/americana/rock’n roll

@agweinbergerofficial

AG WEINBERGER – chitarist, compozitor, producător, educator, filantrop, antropolog și muzician de cea mai înaltǎ clasǎ, avînd  reputaţie internaţională – considerat de cǎtre BB KING“Un chitarist foarte bun şi dinamic”, primind în acelaşi timp aprecierile cotidianului Las Vegas Review Journal“Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică”, ori ale saptaminalul national american de divertisment Call Back Magazine“ Pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul”, este la ora actuală considerat singurul reper si autoritate în domeniul muzical pe care îl reprezintă, critica de specialitate numindu-l Mr. Blues, întâiul misionar al muzicii Blues în România. 

pastedGraphic.png
Impreuna cu BB King in Las Vegas la House Of Blues – 2003

AG WEINBERGER a fost singurul artist nonamerican invitat să participle la celebrul Festival Bluestock din Memphis, S.U.A şi singurul artist român  de jazz/blues propus pentru nominalizarea la premiile Grammy în anul 2007.  Are o bogată activitate în domeniul muzicii de teatru, este co-realizator al unor importate emisiuni TV si Radio, si, nu în ultimul rand, se bucură de o discografie de invidiat, aş menţiona doar faptul că pentru albumul “Standard Weinberger”, a obtinut “Premiul pentru cel mai bun disc de jazz al anului ‘97”, oferit de revista Actualitatea Muzicală.

Nashville Calling, întîiul album american semnat AG WEINBERGER a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN, Kent, WA şi mixat în Boston, MA – fiind produs de multiplul nominalizat pentru premiile Grammy, Tom Hambridge (Lynyrd Skynyrd, Johnny Winter, Bonnie Riatt, Susan Tedeschi, Delbert McClinton, Johnny Lang, Norah Jones, Buddy Guy, etc…) 

Albumul Reborn apărut în 2018, a stat 9 luni – fără întrerupere – în Top 20 al site-ului american RootsMusicReport

Celebritatea lui AG WEINBERGER, confirmările artistice și experiența bogată avută în afara țării, în turnee precum Statele Unite ale Americii – timp de 6 ani, apoi Germania, Elveţia, Israel, Turcia, Franţa şi Ungaria, îl includ în seria celor mai carismatici și valoroși artiști din lume. În seria playlist-urilor  se vor regăsi cele mai valoroase piese proprii de blues, jazz, soul lîngă piesele din repertoriul lui BB King, Eric Clapton, Robert Johnson, Willie Dixon sau Muddy Waters și mulți alții…

Chitarist de cea mai înaltǎ virtuozitate,  AG WEINBERGER surprinde așteptările unei audiențe largi, dar și acelora cu cele mai exigente gusturi, calitatea publicului său fiind mărturia vie a emoției  create în spectacolele sale.

Mr. Blues al României, AG WEINBERGER deține cel mai mare record în rîndul artiștilor de blues/jazz din țara noastră, atît în privința numărului de concerte susținute într-un an: 107 concerte în 2008 și 94 în 2009, cît și pentru cele peste 300.000 de albume vîndute worldwide de a lungul carierei sale, având printre cele mai ridicate cotații valorice a unui artist de gen din Europa.

  • realizator de emisiuni TV si de Radio
  • 10 albume discografice
  • scrie muzica pentru 17 piese de teatru
  • membru votant NARAS (National Academy for Recording Arts and Science) organism care decerneaza premiile Grammy
  • compozitor afiliat BMI (Broadcast Music, Inc.)
  • membru afiliat The Blues Foundation cu sediul in Memphis, TN, USA
  • presedinte și membru în juriile mai multor festivaluri și concursuri de interpretare/creație din Europa
  • membru European Blues Union din 2011
  • membru pe viata in diferite organizatii fraternale din SUA
  • in 2011 a fost decorat de catre Presedintia Romaniei cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler. Ordinul i-a fost oferit in semn de apreciere pentru cariera muzicala deosebita si pentru eforturile constante de a descoperi si de a promova noi talente.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: