Discomfortul creativ

Oligofrenizarea publicului si lipsa de consistenta din oferta muzicala asa zisa main stream va duce rapid la implozia industriei muzicale cintate pe viu.

Pe linga asta va mai contribui ticalosia, golaneala si mitocania din acest segment economic – lucrativ, de altfel – din partea unor personaje din generatia cenaclului flacara si a mult mai palidei surogate a sa – serbarilor tineretului.

Aceasta generatie reprezinta o frina constanta in evolutia fireasca a lucrurilor. Ii cunoasteti prea bine… sunt omniprezenti, rasfatati de fiecare orinduire si complexati in fata tineretului talentat.

Ca dovada enuntarilor mele sta exact aparitia si dezvoltarea trupelor, solistilor si producatorilor de dance, house, pop, etc. nascuti dupa mijlocul anilor ’80. Acesti pusti talentati sau descurcareti (dupa caz) si-au organizat propriul spatiu de desfasurare. Si iata ca in segmentul lor au capatat indepenedenta si recunoastere. Ii leaga de sistemul invechit si ticalos doar modul de colectare si gestionare a drepturilor de autor sau de interpret garantate de lege dar atribuite unor organisme in sinul carora colcaie o permanenta saminta de scandal si promiscuitatea.
Pe linga asta unii dintre ei se mai incurca in capcanele banilor publici – care de asemenea este gestionat de o clica de ticalosi afectiv legati de cei ce frineaza, incasind comisioanele grase si astfel intarind cercul de incredere a sistemului fara stapin.

Cei ce frineaza – unii dintre ei nefiind constienti de acest fapt, o fac pur si simplu din inertia servilismului utc-ist sau pcr-ist, iar alții dimpotrivă, stiu exact cum se fac astfel de lucruri – sunt cei pe care ii regasim pe toate listele de artisti la evenimentele gratuite organizate pe bani publici de catre autoritatile locale sau centrale. Avem de a face cu un sistem ermetic inchis, dar culmea – fara vreo ideologie sau strategie culturală… Ei exista in asta pur si simplu dintr-o lacomie ticaloasa…

Curind se va imploda totul, oricum…

20130610-115256.jpg

One Reply to “Discomfortul creativ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: