Free Charge

Libertatea nu este un fenomen de masă. Dacă aştepţi de la o orînduire să te facă liber atunci obţii exact efectul invers… te vei expune înregimentării şi devii aservit.

Eliberarea nu vine nici din băşcălie – care este un trend facil şi grobian dovedind de fapt disperarea freudiană a celui care-l practică, nu vine nici din şmecherie şi nu vine nici din fotbal, hahaha… Ci vine din curajul de a te confrunta cu adevărul tău propriu, de a-ţi fi cel mai bun prieten şi din dragostea infinită de sine. Vorbeşte-ţi adevărul, vorbeşte-ţi sincer şi respectă-te… Poate nu e nevoie să fi totalmente sincer cu lumea din jur, dar cu tine însuţi este imperativ să fi onest. Poate nu poţi controla întocmai întîmplările din jurul tău, dar cu siguranţă îţi poţi controla reacţiile la tot ce ţi se întîmplă. Aceste reacţii îţi ghidează „visul propriu” spre firescul tău preţios şi unic. Natura reacţiilor tale te face nefericit sau super fericit. Eşti direct responsabil pentru consecinţele faptelor şi gîndurilor tale. Îţi controlezi „visul propriu” prin liberul arbitru, prin a lua decizii şi prin a alege.

Dar atenţie! Poţi cădea uşor în capcana „visului fricii” care este de fapt rezultatul unor mecanisme impuse de cultura din care te tragi. Orice sistem social încearcă să-ţi spele creierii prin diverse metode şi păcăleli… asta este de fapt rostul lui. Libertatea zace în tine. Respect-o! Prin ea dăruieşti ţie şi celorlalţi Speranţa – care este de fapt cuvîntul cheie…

Speră liber şi generos… și nu te mai lăsa păcălit!

Corbis-MI-064-0170

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: