Șoimul

A trecut ceva timp de cînd nu am mai văzut șoimul în picaj. Spectacol fascinant și uimitor. Precizia și eficiența actului mă inspiră și mă complexează în același timp. Aerodinamica zborului cu aripile lipite de corpul puternic oferă privitorului o senzație de supunere necondiționată. Sfîrșitul pentru mica rozătoare se dizolvă în rapiditatea picajului măiastru. Nu simte nimic, pur și simplu trece dintr-o stare vie în etern… Există o estetică înălțătoare în acest tip de sfîrșit… E frumos și poetic.

Despre selecția naturală în schimb nu are rost să vorbesc, pentru că acesta se întîmplă vrînd-nevrînd, fără implicarea sau voința noastră. Cel slab, sau cel incompetent, sau cel neadecvat din toate punctele de vedere oricum se transformă într-o altă formă de energie folositoare doar celor puternici și învingători. Retorica umanista nu are loc în această ecuație. Natura nu dă doi bani pe evlavia generalizată umană și siropoasă. Iar noi la urma urmei suntem doar o mică parte din sublimul echilibru divin.

Șoimul este un simbol ancestral al cunoașterii, al libertăților și al victoriei. Este întruchiparea magnificului cod moral, care definește însăși existența. Șoimul este un partener fidel și un ghid de nădejde al gînditorului de sute de mii de ani.

Cunoașterea însă îi sperie și îi alarmează pe mulți…

Admirația mea pentru această pasăre superbă s-a materializat într-un cîntec…

Audiție plăcută !

Șoimul – m/v AG Weinberger

voci, chitari – AGW, upright bass – Sebi Joo

© Copyright 2013 CorbisCorporation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: