Capul fuge doar de cuie

Știu că știi că știu că știm cu toții cît de ușor ne păcălim la prima vedere. O pățești frecvent și continuu, chiar dacă îți place să te afișezi cu mîndria de macho de papagal cît de experimentat și versat ești tu de fapt. 

Degeaba porți pantofi cu 5 numere mai mari, sperînd că vei impresiona, hehehe… degeaba îți pui costum de 1000 de dolari să-ți rotunjească un pic fundulețul… degeaba te tunzi/coafezi după ultima moda, degeaba îți fîțîi diplomatul vorbind cu gura mare la mobil în timp ce cauți cheia potrivita pentru mașina luată în leasing pe firmă – nici măcar a ta nu e… Degeaba toate astea dacă trăiești în IAD.  

Iadul este de fapt traiul fără motiv unde nu-ți găsești rostul cu adevărat. Degeaba toate cele de sus dacă exiști fără conținut… căci îți este clar că nu tu ai creat toate astea, ci conjunctura care se folosește de tine un timp, după care e foarte posibil să devii dispensabil și atunci zbori cu avînt… Te uiți în oglindă, te compari cu ceilalți și te frustrează, te enervează, te complexează cea ce vezi… dar fiind vanitos și slab accepți imaginea generată de conjunctură, te lași amăgit și te păcălești într-un mare fel. Nu ai simțul rușinii și al vinovăției… Te afli în matricea prostiei, dragul meu… 

Prostia este un lux care, prin definiție, costă… tu ai plătit deja prin conștientizarea imaginii false despre tine însuți. Ești rău și inutil. Cum să te mai întreb de… ia sa vedem… de reverența, să zicem? Sau de eleganța spiritului tău? Ce știi tu… Dar nu te speria, nu ești singur. Lumea e plină de cei ca tine… tu faci parte din cei cu care se face istoria, hehehe… Apropo, te-ai gîndit la un loc de dat cu capul în ultima vreme?

Image

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: