Diluarea teoriei neputincioase

by AG Weinberger

Sfîntul Augustin spune „iubeşte şi fă ce-ţi place!” – un îndemn cît se poate de plin şi frumos dar naiv prin excelenţă. Alte vremuri, alte norme şi virtuţi…

Tu, dacă mă citești, inseamna că nu eşti indiferent de ce se întîmplă cu tine sau în jurul tău. De multe ori eşti complet derutat de informaţiile contradictorii care îţi bombardează intimitatea. Nu mai găseşti puncte de pornire, sau – cea ce se întîmplă foarte frecvent – conjucturile îţi reevaluează în mod violent codul valoric. Te simţi ameţit şi păcălit… cel mai frustrant şi înfiorător este faptul că nu prea poţi face nimic, eşti redus la neputinţă.

Dacă iubeşti o faci poate din convingere, e posibil să ai trăiri autentice dar trăieşti într-un sistem mincinos, prin urmare tot ce faci devine parte a sistemului şi se transformă evident în minciună. Dacă faci ce-ţi place , este în regulă, teoretic eşti lăsat, dar tot eşti „condamnat” şi expus capriciilor sistemului.

Fuck it, baby!

Dacă prin toate canalele curge prostul gust începi să crezi la un moment dat că primeşti calitate, dacă îţi vorbesc dobitocii mitocani şi demagogii malefici pe toate drumurile atunci vei crede că ei spun ceva demn de urmat.

Deocamdată primeşti circ dar mai puţină pîine… nici nu-ţi dai seama cum eşti jefuit la drumul mare de unul dintre cele mai fundamentale condiţii umane care ţi se cuvine… DEMNITATEA.

De asta spun eu neobosit şi răspicat peste tot unde apuc:

Nu Te Lăsa Păcălit!

Image