Diluarea teoriei neputincioase

Sfîntul Augustin spune „iubeşte şi fă ce-ţi place!” – un îndemn cît se poate de plin şi frumos dar naiv prin excelenţă. Alte vremuri, alte norme şi virtuţi…

Tu, dacă mă citești, inseamna că nu eşti indiferent de ce se întîmplă cu tine sau în jurul tău. De multe ori eşti complet derutat de informaţiile contradictorii care îţi bombardează intimitatea. Nu mai găseşti puncte de pornire, sau – cea ce se întîmplă foarte frecvent – conjucturile îţi reevaluează în mod violent codul valoric. Te simţi ameţit şi păcălit… cel mai frustrant şi înfiorător este faptul că nu prea poţi face nimic, eşti redus la neputinţă.

Dacă iubeşti o faci poate din convingere, e posibil să ai trăiri autentice dar trăieşti într-un sistem mincinos, prin urmare tot ce faci devine parte a sistemului şi se transformă evident în minciună. Dacă faci ce-ţi place , este în regulă, teoretic eşti lăsat, dar tot eşti „condamnat” şi expus capriciilor sistemului.

Fuck it, baby!

Dacă prin toate canalele curge prostul gust începi să crezi la un moment dat că primeşti calitate, dacă îţi vorbesc dobitocii mitocani şi demagogii malefici pe toate drumurile atunci vei crede că ei spun ceva demn de urmat.

Deocamdată primeşti circ dar mai puţină pîine… nici nu-ţi dai seama cum eşti jefuit la drumul mare de unul dintre cele mai fundamentale condiţii umane care ţi se cuvine… DEMNITATEA.

De asta spun eu neobosit şi răspicat peste tot unde apuc:

Nu Te Lăsa Păcălit!

Image

One Reply to “Diluarea teoriei neputincioase”

  1. In America exista un concept care, mai nou, ne este servit si noua sa-l mancam nemestestecat: freedom of choice- LIBERTATEA DE A ALEGE. Da, dar ,,nu te lasa pacalit”! Asta inseamna ca trebuie sa ai in mod natural sau macar cultivata dorinta de a invata, de a afla si cunoaste oameni, lucruri sau locuri noi. Atunci poti macar face o comparatie si iti poti construi o scara de valori.Deci sa ai o minima cultura. Bineinteles, gusturile nu se discuta dar e putin probabil sa nu selectezi din multimea de chestii cu care esti bombardat zilnic ceeace e cu adevarat valoros si important. Este putin probabil ca sa nu sesizezi cand esti aburit sau cand cei care incearca sa-si impuna anumite idei sunt dobitoci, demagogi sau mitocani si ca nu merita sa-ti pierzi timpul ascultandu-i.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: