Copacul Adevărului

 

Există doar un singur colţişor în Univers care necesită îmbunătăţiri constante… şi acesta suntem chiar noi… fiecare individ în parte.

Există o tradiţie importantă şi foarte frumoasă al poporului din care mă trag… se spune că trebuie să vizitezi în fiecare an un loc unde nu ai mai fost şi că trebuie să plantezi un copac acolo. Astfel laşi în urma ta ceva etern şi palpabil spre deliciul tuturor.

Recunosc, nu pot îndeplini această misiune întocmai… dar cînd o fac se simte al naibii de bine… Adevărul nu devine mai credibil prin virtutea faptului că toată lumea este de acord cu el.

Cu toţii suntem expuşi eşecului constant pentru că întelegem Adevărul diferit… potrivit educaţiei, aspiraţiilor, frustrărilor şi păcatelor noastre.

Te întrebi probabil oare ce legătură are copacul cu Adevărul… păi, copacul este o formă a Adevărului. Tot ce se întîmplă într-un copac, tot ce se petrece în jurul lui, tot ce aspiră, tot ce emană sau dăruieşte… toate astea sunt o formă a Adevărului.

Cu toţii avem libertatea să înţelegem şi să aplicăm Adevărul  după bunul nostru crez… Dar suntem oare în stare de asta? Avem oare „iniţierea” necesară? Sau pur şi simplu ne complacem în propria noastră existenţă negată, renegată şi incertă?

 

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: