Firescul genetic

Imaginează-ţi doar… cum ar fi să te grăbeşti să-ţi cumperi biletele la un Grand Prix de Formula 1 de la Lehliu Gară, sau să te enervezi pentru că nu ai cum să ajungi la turneul de tenis ATP de la… Gogolenii de Sus… să zicem?

Cum ar fi să te duci la sfîrşit de săptămînă la Afumaţi la Festivalul Cărţii… sau să-ţi inviţi prietenii la turneul de golf PGA de la Tg.Jiu, ca să-l vedeţi pe Tiger sau Vijay Singh?

Cum ar fi să te simţi împlinit şi să te umpli de mîndrie cînd auzi ştirea că în nu ştiu ce ţară, lumea stă la coadă la ambasada noastră pentru viză?

Cum ar fi să-ţi duci copilul în ZooPark, unde nu te apasă tristeţea sărăciei şi simţi că animalele sunt respectate şi îngrijite la nivelul celei mai înalte conştiinţe umane… exact aşa cum vezi la Londra sau Chicago?

Să nu te mai întreb cum ar fi dacă zilnic, în relatările economice mondiale ai auzi analize de referinţă despre bursa de la noi?

Îţi dai seama cum ar fi dacă ar scrie în ziare că o marcă mondială de lux a deschis un salon la … Buhuşi… ?

Cum ar fi dacă ai putea ajunge de la Bucureşti la Oradea în doar 5 ore pe autostradă – cam cît se face din Lausanne la Paris…

Cum ar fi dacă ai vedea afişe cu AG anunţînd concertul de Blues din pub-ul „RoadRunner” de la Pogoanele? 

Cum ar fi, cum ar fi, cum ar fi? În mod cert, existenţa ar căpăta sens şi respect… nu numai pentru vizitatori… dar mai ales pentru noi.

Aceasta să fie oare veriga pierdută din identitatea noastră… mîndria autentică? Hm… dar pentru asta e nevoie de secole experiență in gestionarea asumării, este nevoie de mentalitatea învingătorului si de respectul pentru priceperea celuilalt… nu?

Firescul genetic este rezervat doar națiilor curajoase și cuceritoare… Privește în jur… Faci parte dintr-o astfel de nație?

Image

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: