Fără virgulă… doar cu dinții

Sunt elemente ale conștiinței colective care pentru un observator atent ies imediat la suprafață și arată întocmai starea acesteia. Stai jos locului, fii cuminte și observă!

Un personaj politico/păcălitor de marketing/manipulator, muzician/simbol/beatle și mare erudit în relații publice spunea odată că ”… nu există probleme, doar soluții…” – mă rog, în pura lui naivitate era – să zicem, sub influența vremurilor – ca o generație întreagă, de fapt.

Și totuși există un dram de adevăr în enunțul de mai sus. Dacă este așa atunci soluțiile se găsesc în comunicare, în felul în care reușim să găsim acel balans fragil între adevărul nostru și adevărul lor. Căci bănuiesc îți este mai mult ca limpede că ambele părți își arogă adevărul, nu?

Ei bine, cum să comunici dacă nu-l lași pe celălalt să-și termine idea, sau celălalt îți întrerupe frecvent vorbele? Ai auzit de virgulă? Cum vrei să soluționezi problema, cum vrei să găsești răspunsuri, cum vrei să evoluezi, cum vrei să-ți fie mai bine, cum?

Nu te simți frustrat cînd ți se taie vorba? Nu-ți vine să-l iei de gît și să-i bagi moaca prin gură?

Cu toții sunt la fel: de la oamenii din cîrciumi, prin moderatorii de talk-show-uri și invitații lor bătăioși și ridicoli (ce produs slinos și inutil!) pînă la părinți – și asta este cel mai grav aspect!!! Zgomotoși și fără răbdare. Chiar așa de iute ești la minte? Oare așa de iute și neatent declari și dragostea?

De fapt nici nu mă mir că nu se mișcă lucrurile așa cum trebuie… păi dacă nici nu ai timp să pui întrebarea că-ți taie celălalt vorba, cum să afli răspunsul?

Națiune fără virgulă… doar cu dinții latră… nu e în stare să muște…

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: